Facial cupping

Wat is facial cupping?

Facial cupping is in Nederland nog redelijk onbekend. Desondanks heeft de gezichtsmassage een prachtig effect op je huid. Zo draagt de behandeling met siliconen vacuümcups onder meer bij tot het verminderen van rimpels en wallen, het verbeteren van littekenweefsel en het verstevigen van de huid. Klinkt veelbelovend en dat is het ook.

Facial cupping is een vereenvoudigde variant van de bindweefselmassage uit de traditionele geneeswijze. Tijdens de behandeling worden siliconen cups op je huid geplaatst en dichtgeknepen. Hoe groot het effect is, hangt af van hoe hard de cup wordt samengedrukt. Maar ook het formaat heeft een invloed. Voor het gezicht zijn er twee soorten cups. 

De zachte wordt gebruikt bij iemand die net begint met facial cupping. De harde cup is pittiger, pakt meer vacuüm en wordt gebruikt op een huid die gewend is aan de techniek.

Facial cupping is een manier om je dagelijks stress te verminderen, de massage heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Maar het grootste voordeel is wellicht het facelifteffect. Tijdens de behandeling wordt de doorbloeding van de huid op een natuurlijke manier gestimuleerd en wordt de onderhuid geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een versteviging van de huid en een vermindering van de rimpels. Daarnaast wordt ook het vocht onder je ogen afgedreven waardoor wallen (indien ze veroorzaakt worden door je lymfestelsel) verminderen.